henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

ERFA-gruppe omkring SOA og Web Services
Lær fra andres SOA og Web Services erfaringer  

Mange virksomheder er begyndt at fokusere på implikationerne af en Service Orienteret Arkitektur, men de fleste arkitekturer er stadig på tegnebrættet. Tidlige implementeringer af Web Service-teknologi er typisk meget begrænset i omfang og målrettet mod et specifikt område af virksomheden. I stedet for at give grund til skepsis omkring potentialet ved mere omfattende arkitekturer giver disse tidlige implementeringer en optimisme omkring arkitekturens appel for forretningen

Formålet med ERFA-gruppen er erfaringsudveksling mellem personer, der har ansvar og interesse i, hvordan deres virksomhed kan udnytte SOA og Web Services til at opnå en bedre position i markedet.

ERFA-gruppen mødes 4-5 gange om året, hvor de deltagende virksomheder på skift er vært. Møderne vil have en længde af to timer og finder sted om eftermiddagen. Den første time vil indeholde en præsentation fra en medlemsvirksomhed omkring relevante erfaringer, indlægget efterfølges af diskussion. Den sidste time vil enten være præsentation fra en anden medlemsvirksomhed eller et oplæg til diskussion.

Det næste arrangement finder sted den 7. april 2005 kl. 14-16 hos KRAK / Virk.dk,  Virumgårdsvej 21, 2830 Virum

Agenda er:
1 time Virk.dk og KRAKs serviceorienterede erfaringer og initiativer (Oplægsholder Per Palmkvist Knudsen)

30-45 min Behovet for / brugen af federated trust. (Oplægsholder: Henrik Hvid Jensen) 

Hvis du ønsker at deltage så send en mail til henrik.hvid@devoteam.dk med kontaktinformation og en kort beskrivelse af dit arbejdsområde.

horizontal rule

 

Virksomheder vil gennemløbe tre Web Services-stadier, før de er blevet til en behændig virksomhed: et organisk, et systematisk og et altgennemtrængende stadie

Det er essentielt, at man begynder med at opnå noget erfaring med Web Services og konstant har et par Web Services-projekter kørende, som langsomt bliver mere og mere komplekse, indtil man behersker udviklingen af Web Services fuldstændigt.

 

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009