Forside Indhold                                                                                   henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Forside
Scenarier
Visioner for internettet
Service Orienteret Ark.
Web Services
Event Driven Architecture
Web 2.0
Semantic Web / Web 3.0
Nyheder
Din kilde til mere SOA-viden

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

Internettet er ved at tage hul på 3. stadie
Internettet har trods sin relativt korte levetid allerede nået gennem to stadier og er i gang med at tage hul på den tredje 

Singularitet, forretningsnetværk, netværksdata, den behændige virksomhed, scenarier

Det første stadie er adgang og drejede sig om at transformere kommunikationen med kunderne og forøge de markeder man kunne nå. Det drejer sig om at komme online og interagere. Man sendte e-mail i stedet for almindelig post, simple database forespørgelser såsom saldo på bankkonto, togafgang og nummeroplysning afløste telefonopringning og venten i kø. Alt man behøvede var en browser, Internet adgang og en simpel hjemmeside.

Det andet stadie var integration eller e-business, det vil sige muligheden for at lave mere komplette interaktioner, overføre penge mellem konti, booke billetter online, handle aktier, købe varer osv. Det krævede integration af interne systemer og forretningsprocesser. Det er dette stadie vi er nået til i dag.
På dette stadie er vi kommet langt med hensyn til interaktion mellem parter og udveksling af information, men alligevel er der endnu lang vej, før vi udnytter alle de muligheder som Internettet vil give os, Hvis vi kigger på Internettet i dag er der, på trods af den store værdi den tilfører os, stadig mange uhensigtsmæssigheder.

bullet

Internettet er meget centreret omkring server, data er gemt væk i databaser og leveret gennem en dial-up forbindelse og selv den mest kraftfulde PC er reduceret til en dumb terminal, der kører en Web browser.

bullet

Selvom der er sket mange fremskridt indenfor komponentbaseret software, er de fleste Web sites stadig en samling af fast sammentømrede komponenter.

bullet

Databasen kører måske stadig på en mainframe og dyrt, specielt tilrettet middelware bruges til screen scraping for at fodre en applikationsservice.

bullet

Det ultimative formål for en Web site, er at præsentere en skærm for slutbrugeren.

bullet

De mere progressive virksomheder bruger måske nettet til at etablere forbindelser med forretningspartnere og udveksle data, men disse er opbygget en efter en uden automatisk vedligeholdelse og med megen menneskelig interaktion mellem parterne for at kunne etablere forbindelsen. Et ønske om øjeblikkelig forbindelse og interoperabilitet med den rigtige partner på det rigtige tidspunkt er stadig langt væk.

bullet

På trods af at al data i dag ligger elektronisk, sker meget datafangst i dag manuelt, ved at et menneske læser en skærm og overfører den information til en anden computer. Det vil være en stor fordel at kunne lave disse datafangster, som dele af en automatisk forretningsproces. Menneske til computer interaktionen kunne laves til en computer-til-computer interaktion. Hver gang et manuelt trin er introduceret i processen er der risiko for forsinkelser og indtastnings / fortolkningsfejl.

bullet

Samling af data fra flere Web Sites udgør også et stort problem. I dag er det nødvendigt for en person at lave en visuel undersøgelse, tage notater, downloade data og omformatere det til det nye formål. Denne manuelle ”integration” er dyr, ineffektiv og skalerer meget dårligt.

Det tredje stadie, som vi så småt er begyndt at tage hul på, vil bringe nye muligheder for integration af processer og applikationer til leverandører, internt i virksomheden, med kunder, med distributører og medarbejdere.

horizontal rule

 

Internettets tredje stadie vil bringe nye muligheder for integrations af processer og applikationer til leverandører, internt i virksomheden, med kunder, med distributører og medarbejdere

 

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009