Forside Tilbage Indhold                                                                                   henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Forside
Tilbage
Scenarier
Service Orienteret Ark.
Web Services
Event Driven Architecture
Web 2.0
Semantic Web / Web 3.0
Nyheder
Din kilde til mere SOA-viden

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

Singularitet
Designe forretningssystemer til at fungere i sammenhæng med et enkelt globalt computermiljø..

Fokus på integration mellem systemer medfører, at vi bevæger os mod et tidspunkt, hvor alle computere fungerer som en samlet computer, et tidspunkt der også kaldes for singularitet. Internettet er det første trin mod denne singularitet, vi har nu en fælles måde at forbinde maskiner på, men længere er vi ikke kommet.

Virksomheden bør arbejde mod en overordnet vision om, at hele dets IT infrastruktur fungerer som en computer og ikke kun internt i virksomheden men i hele dets værdikæde, så nye processer og produkter kan blive samlet af komponenter fra de interne eller eksterne partnere, der tilbyder det mest passende produkt på det rigtige tidspunkt, så produkter og processer kan opbygges når behovet er der.

Det er en proces, der ikke sker på en gang, men virksomheden bør i al den ny udvikling og vedligeholdelse den foretager have dette punkt i sigte. Der vil så blive forbundet flere og flere øer, som til sidst vil udgøre et stort sammenhængende hele.

Det er kundens krav der driver os mod singularitet. Der er behov for et universelt, programmerbart proces netværk som intelligent kan give kunderne umiddelbar tilfredsstillelse af deres behov. Det mest vigtige koncept for ledelsen at overveje i det 21. århundrede.

Det er derfor vigtigt for forretnings- og teknologistrategerne at tænke i begreber som global og lokal singularitet, det vil sige at tænke på at designe ens forretningssystemer til at kunne fungere i sammenhæng med et enkelt globalt computermiljø.

Det er udviklingen af Internettet og andre netværk kombineret med XML Web Services og andre teknologier, som vil muliggøre et globalt computermiljø. Internettets indflydelse på verden har været overvældende, men det er stadig ret begrænset og primitivt hvad det kan gøre for forbrugere og virksomheder. Så det er vigtigt at forstå, hvordan dette miljø vil blive mere sofistikeret og hvilke ændringer og muligheder dette vil bringe.

Det vil betyde en universel adgang til og udveksling af information, hvilket vil tvinge virksomheder væk fra at tænke i begreber som ”vores organisation” men mere tænke på, hvorledes man kan opfylde kundernes behov.

Det man har behov for, når man forbinder sin mobiltelefon eller PC til Internettet, er adgang til tjenester placeret hos et antal forskellige organisationer, tjenester leveret af forskellige applikationer, der må kommunikere på tværs af forskellige netværk til forskellige enheder. Hvert domæne har deres egen CRM, fakturerings, autentificerings mekanisme hvilket giver en masse friktion. Essensen i singulariteten er derfor at blande alle disse verdener sammen og gøre det muligt for brugere at tilgå tjenester på en enkelt måde, således at enhver tjeneste kan blive forbundet til enhver anden tjeneste efter behov og derved kan leveres alle steder fra til alle steder.

Singularitet betyder altså: ”evolutionen af Internettet til dets tredje generation. Et enkelt, globalt procesnetværk som muliggør ”plug and play” forretningsintegration”

horizontal rule

 

Evolutionen af Internettet til dets tredje generation. Et enkelt, globalt procesnetværk som muliggør ”plug and play” forretningsintegration

 

 

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009