Forside Tilbage Indhold                                                                                   henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Forside
Tilbage
Scenarier
Visioner for internettet
Service Orienteret Ark.
Web Services
Event Driven Architecture
Web 2.0
Semantic Web
Nyheder
Din kilde til mere SOA-viden

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

IV. Hjemme igen

<<Forrige - Næste>>

Scenariet

Hvad skete der?

Da de kommer hjem til andelslejligheden på Østerbro, ligger der en pakke på dørtrinnet. ”Det er nok en ny farvepatron, jeg har brugt printeren temmelig meget på det sidste” siger Nina.

Inde i lejligheden siger Peter: ”Jeg checker lige, om der er fundet en dato til herregolfturen” og beder sin personlige agent om at give ham det nuværende resultat. ”De fjolser til Thomas og Mads har endnu ikke givet agenten adgang til deres kalender. Men det ser ud som om, at det bliver den 27. på Barsebäck. Jeg bekræfter, så vores kalender bliver opdateret”

Da Nina installerede printeren, indlæste hun også sin digitale signatur via sit chipkort. Printeren gik ud på nettet og ledte efter Ninas personlige indkøbsagent. Nina bekræftede valget og printeren var dermed autoriseret af hende til at foretage indkøb hos hendes indkøbsagent på hendes vegne.

Når printeren registrerer at den er ved at løbe tør for toner, kontakter den indkøbsagenten og beder den bestille ny toner. Baseret på Ninas indstillinger bestiller indkøbsagenten hos den billigste, den med højeste kvalitet, den med hurtigst levering eller måske på Nettorvet.dk, hvor Nina optjener dividende.

Printerproducenten vil også have adgang til information om tonerforbrug og producenten opnår derved en helt anden indsigt i køberens brug af printeren end i dag. Hvor kundens behov typisk er afskærmet af distributører, forhandlere osv.

Peters personlige agent har fået til opgave at finde en dag, hvor de 10 deltagere i herregolfturen kan spille og der er ledige tider på en god golfbane højest 1,5 times kørsel fra København. Det kræver, at de enkelte deltagere autoriserer Peter og derved hans agent (ved brug af digital signatur) til i en tidsbegrænset periode at få adgang til deres kalenderaftaler i weekenden, samt at booke en heldagsaktivitet af typen herregolftur (defineret af Peter via en URI). Thomas og Mads har endnu ikke givet Peter adgang, så da tidsfristen er udløbet, vender den tilbage, med det bedste svar den har kunnet identificere.

Begrebet ”God” er globalt identificeret ved en URI og udtalelsen ”Barsebäck er en God golfbane” er globalt beskrevet ved hjælp af RDF.

Ønsker du at kommentere scenariet, kan du gøre det på min blog

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009