Forside Tilbage Indhold                                                                                   henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Forside
Tilbage
Scenarier
Visioner for internettet
Service Orienteret Ark.
Web Services
Event Driven Architecture
Web 2.0
Semantic Web
Nyheder
Din kilde til mere SOA-viden

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

VIII. Sikkerheden

<<Forrige - Næste>>

Scenariet

Hvad skete der?

Peter opsummere. "Det vil altså sige, at den logiske integration af viden, information og processer er der styr på, men selve den fysiske sammensmeltning af systemerne vil være en større opgave.

Markus nikker bekræftende og Jens uddyber. "Jeg har ikke nævnt sikkerheden, men også her bruger vi samme integrationsstandarder, men i øvrigt forskellige teknologiske løsninger. Det vi vælger at gøre, er at sikre at deres centrale sikkerhedsmægler og vores centrale sikkerhedsmægler kan udveksle sikkerhedsinformation, så det er kun her, at der skal ske ændringer ikke i de enkelte applikationer"

Forbundne systemer kan samarbejde på tværs af organisatoriske grænser. 

Disse systemer kan bygge på forskellige teknologier, forskellige sikkerhedstilgange og programmeringsmodeller.

 De er autonome forstået på den måde, at de har kontrol over deres egen "ø", men er bygget til at samarbejde med andre systemer. 

Forbunden identitet er muligheden for sikkert at kunne genkende og forstå en brugers identitet ejet af andre organisationer uden at kræve, at brugeren indtaster navn og password, når han skal have adgang til ens hjemmeside eller Web Service. 

Det tillader også organisationen på en sikker måde at dele konfidentielle brugeridentiteter med andre troværdige organisationer samt applikationer på internettet. 

Når man sikkert kan stole på identiteter fra andre organisationer, og disse organisationer kan stole på de identiteter, som man selv danner, forøges behændigheden i hele værdikæden. 

Standarder som WS-Trust, WS-Federation, SAML og XACML understøtter deling af uafhængige brugeridentiteter og autorisationer.

Ønsker du at kommentere scenariet, kan du gøre det på min blog

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009