Forside Indhold                                                                                   henrik.hvid@devoteam.dk, +45 22 99 87 55


SOA Network
Integration som konkurrenceparameter

horizontal rule

Forside
Scenarier
Visioner for internettet
Service Orienteret Ark.
Web Services
Event Driven Architecture
Web 2.0
Semantic Web / Web 3.0
Nyheder
Din kilde til mere SOA-viden

Blogs:

Kommentarer

Scenarier

Internettet skal ikke betragtes som et browserbaseret medie, men som et allestedsnærværende netværk der forbinder samtlige computere og muliggør dynamisk integration af information, funktionalitet, forretningshændelser og viden.

Web Services vil have en væsentlig indflydelse på den måde der drives forretning på i de kommende år.

Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag.

Web Services vil gøre det muligt for traditionelle it- afdelinger at udvikle sig fra rene supportorganisationer til ægte strategiske forretningsaktiver.

Mens vi stadig studerer de lektioner, vi fik i Internettets første stadier, er en ting klart: Teknologien står ikke stille og det næste store skridt er Web Services, som vil ændre den måde, som virksomheder bruger software til at løse forretningsproblemer og håndtere nye muligheder.

 

Web Services
Det er vigtigt, at man er klar til at foretage Web Services initiativer, før ens konkurrenter gør!

De sidste 20 år har været domineret at en række ”platform” krige. Der har været UNIX vs. Microsoft krigen. Der har været den indbyrdes UNIX krig. Der har været COM vs. CORBA krigen. På mange måder har denne rivalisering været god for industrien, det har hjulpet med at fremelske innovation og konkurrence. Disse uenigheder har også hjulpet med at definere og bygge nye markeder. Men når vi kigger ind i fremtiden er der ingen tvivl om at der vil være meget mere konkurrence og mangfoldighed.

Men der er et område af denne konkurrence, der ikke længere vil tolereres af kunderne. Indtil nu har teknologi været interesseret i at understøtte det egen luner og indad fokuseret behov. Men efterhånende som teknologien nu er modnet meget hvor teknologi er forretning og forretning er teknologi, er der ikke plads til denne inkompatibilitet i software industrien. Så mens vi ser frem til de innovationer, som konkurrencen vil bringe os, er det kun interessant med den konkurrence, der sker indenfor globale standarder der sikre interoperabilitet.

I stedet for den traditionelle (nærmest religiøse) Java vs. Microsoft debat, ser vi derfor en opbygning af konsensus der tager det bedste fra begge traditioner og bygger en vej fremad. I software verden må man indse at der altid vil være et bredt og forskelligt udvalg af teknologier. Det er nødvendigt at lære at leve med dem og opnå større niveau af interoperabiltiet.

Web Service repræsenterer et kæmpe skift i niveauet af interoperabilitet og viser en ny ”tredje vej” for software industrien.

Virksomhedens løsninger er udviklet over mange år, de er lavet på den software og hardware det var populær på det tidspunkt med begrænset hensyntagen til at data også skulle kunne udveksles mellem systemer. Det gjaldt om at finde den rigtige løsning til det enkelte problem unde hensyn til de andre systemer.

Derfor er en af de største udfordringer indenfor IT en integration af applikationer. Det vil sige at tage applikationer, som kører på forskellige operativsystemer, er bygget med forskellige objekt modeller, bruger forskellige programmeringssprog, er udviklet uafhængigt, kører på forskellige typer af enheder, ejet og kontrolleret af forskellige organisationer og integrere dem ind til en robust løsning, der er simpel at tilgå og dynamisk kan understøtte kritiske forretningsprocesser.

Web services omspænder en vision om et komplet integreret netværk, der kan udføre distribuerede funktioner på den enhed der passer bedst til opgaven og levere information på rette tid i nøjagtig det format brugeren behøver.

Web Service vil tilbyde en meget effektiv arkitektur og teknologi samling, som vil være et væsentlig bidrag til løsning af virksomhedernes udfordringer med at få ændret deres fast sammentømrede og ufleksible systemer til effektive forretningsprocesser, der hurtigt og fleksibelt kan tilpasse sig skiftende behov.

Web Services vil have en væsentlig indvirkning på hvordan virksomheder drives. Det er vigtigt, at man er klar til at udføre Web Service initiativer, før ens konkurrenter gør.

Web services omspænder en vision om et komplet integreret netværk, der kan udføre distribuerede funktioner på den enhed der passer bedst til opgaven og levere information på rette tid i nøjagtig det format brugeren behøver.

Web Service repræsenterer et kæmpe skift i niveauet af interoperabilitet og viser en ny ”tredje vej” for software industrien.

 

 

Send mail til henrik.hvid@devoteam.dk med spørgsmål eller kommentarer omkring dette web site.
Sidst ændret: søndag, 27. december 2009